Architectuur & Strategie

Bedrijven worstelen met IT. Het is een essentieel onderdeel van het bedrijf maar niet tastbaar.  Volgens de radio reclame’s is de ene cloud aanbieder nog simpeler, efficiënter en goedkoper dan de ander.  Uiteindelijk is het allemaal nog steeds gebakken lucht. Daarom geven wij nuchter en onafhankelijk advies in platform / cloud keuzes.  Ook kunnen wij een lange termijn plan voor uw bedrijf uitwerken zodat u in de toekomst niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Wanneer men een huis bouwt dan zet men eerst zijn of haar ideeën op papier. Hiermee gaat men naar een aannemer of architect om deze ideeën om te zetten in technische tekeningen, materiaal orders en planningen. Heel logisch als u een huis gaat bouwen maar toch gaat dit keer op keer mis in de ICT. Veel bedrijven hebben geen idee hoe hun eigen IT omgeving er nu eigenlijk globaal uitziet. Onderdelen worden simpelweg vervangen wanneer ze defect raken of draaien al jaren zonder support van de leverancier.

Wanneer het verkeerd gaat raakt men in paniek. Er moet snel gehandeld worden en er moeten snel design keuzes maken want het defecte onderdeel had veel meer impact op het bedrijf dan u op voorhand voorzien had. Daarnaast worden de keuzes voorgelegd door een vaste leverancier die zichzelf nog even in de handen wrijft.  Vraagt u zich eens af:

  • Geeft mijn leverancier onafhankelijk advies?
  • Levert hij het beste product of levert hij het product met de meeste marge?
  • Hoe onderbouwd mijn leverancier zijn aanbod? Is dit begrijpbaar voor mij?
  • Wat is het kennisniveau van deze mensen die mijn omgeving leveren?

Uiteindelijk levert het enorm veel stress op terwijl het niet moeilijk is om dit te voorkomen. Helaas is er bij de meeste bedrijven geen lange termijn strategie zodat men weet wat, wanneer en hoe bepaalde IT componenten vervangen moet gaan worden.

Datacenter_Design_01

Net als een woning wordt er continue verbouwt en uitgebreid. Het is daarom belangrijk om een duidelijke toekomstvisie te hebben als bedrijf. U kunt volgende week wel het hele email systeem vervangen maar sluit deze wel aan op de toekomstplannen van de organisatie? Bied uw huidige infrastructuur wel de basis om op verder te kunnen bouwen? Hoe moet de IT omgeving er uit komen te zien zodat ik niet over 2 jaar nogmaals moet uitbreiden?

Helaas is het onmogelijk om als bedrijf tegenwoordig nog alle trends en toekomst visies bij te houden. Daarom moet u kunnen vertrouwen op mensen die hier dagelijks mee bezig zijn. Onze mensen focussen zich op wat de toekomst brengt door middel van certificatie in de laatste technologieën en het testen van bleeding edge technologie. Uiteraard testen wij deze eerst binnenshuis om te bepalen waar onze klanten de meeste rendement uit kan halen en of de oplossingen volwassen genoeg zijn om mee in productie te draaien. Het is de laatste jaren helaas steeds vaker de norm van software leveranciers om initieel een niet-afgemaakt product uit te leveren.

Laten we eerlijk zijn: Hoe kan men een duidelijke (IT) visie hebben zonder dat men weet hoe de huidige omgeving er uit ziet.

Definieren van een architectuur-roadmap

Het ontwikkelen van een IT-gerelateerde architectuur is doorgaans een eenmalig proces dat veel inspanning vergt. En als de resultaten van dit proces niet worden vastgelegd en bijgehouden, zal het om de zoveel jaar moeten worden herhaald.

IT_Roadmap

 

RDIT is dan ook van mening dat het belangrijk is om een roadmap voor de toekomstige architectuur op te stellen. Een dergelijk stappenplan geeft inzicht in belangrijke ontwikkelingen in de architectuur over een periode van drie tot vier jaar. Zo hebben alle bij de IT-architectuur betrokken partijen een beter inzicht in wat ze vanuit het oogpunt van architectuur kunnen verwachten. Dit komt de planning van de ontwikkelactiviteiten ten goede.

RDIT biedt de klant heldere richtlijnen voor het opstellen van de IT-roadmap. In het stappenplan worden gewenste, noodzakelijke en logische ontwikkelingen beschreven en bijbehorende prioriteiten gesteld. Samen stelt u een roadmap op die een solide basis onder de toekomstige ontwikkelingen in uw IT-architectuur legt.

Onafhankelijk

De meeste leveranciers kennen maar één doel: Zo veel mogelijk winst maken. De klant krijgt niet altijd waar hij om vraagt of wordt niet objectief verteld wat de nadelen van een bepaalde oplossing is. Daarom zijn wij een ander pad ingeslagen: zo onafhankelijk mogelijk advies geven. Wij zijn op geen enkele manier verbonden met IT dienstverleners of andere marktpartijen. Onze onafhankelijkheid garandeert u dat we uitsluitend uw belangen behartigen.