Networking

hybrid-cloud-1Het netwerk gaat in de toekomst binnen bedrijven radicaal veranderen. Koppelingen met cloud omgevingen en verplaatsing van uw infrastructuur naar datacenters zorgen ervoor dat men goed moet nadenken hoe deze services (redundant en veilig) gekoppeld gaan worden.

Goede voorbeelden van cloud services waar u in de toekomst mee te maken krijgt:

Veruit de meeste bedrijven zullen in de toekomst gaan werken met een hybrid cloud oplossing. Hiermee worden de voordelen van de cloud gecombineerd met de bestaande IT omgeving. De mogelijkheden om een “hybrid” cloud zijn erg uitgebreid en wij kunnen U helpen met het vinden van de meest (kosten) efficiënte cloud oplossing.

 

Waarom zou uw ons hiervoor benaderen?

Het lijkt het wel of plotseling iedereen cloud aanbieder is. Ieder klein en groot IT bedrijf bied tegenwoordig hosted email, webhosting, online storage, virtual servers en online werkplekken aan. Op de radio hoort u ook nogmaals hoe de cloud het geschenk uit de hemel is, nooit problemen heeft en sneller is dan uw eigen systeem ooit zal zijn.

Uiteindelijk is het simpel: Als het te goed klinkt om waar te zijn dan is het zeer waarschijnlijk niet waar. Veel van deze “cloud” oplossingen zijn simpelweg hetzelfde product met een andere sticker erop geplakt. Daarnaast zijn sommige kosten van deze fantastische cloud oplossingen niet duidelijk gespecificeerd en zal men u nooit duidelijk de nadelen van tevoren vertellen.

Deze ervaart men jammer genoeg wanneer men is overgestapt. Helaas zit uw tegen die tijd volledig vast aan de oplossing  (Vendor lock-in). Het zou natuurlijk fijn zijn als u van tevoren op de hoogte bent van de voor- en nadelen van cloud oplossingen voordat tijd en geld spendeert.

En daar stappen wij voor naar voren! Wij kunnen u vertellen welke oplossingen verstandig zijn voor uw bedrijf. Hierna kunnen wij zorgen dat de clouddienst op een betrouwbare en veilige manier gekoppeld wordt. Daarnaast bieden wij de persoonlijke service die cloud oplossingen missen zoals een soepele migratie naar de desbetreffende oplossing en service wanneer de clouddienst niet aan u verwachtingen voldoet.

Office365-connection01

Security

Beveiliging is tegenwoordig niet meer een optie maar een vereiste. Tegenwoordig lezen we bijna dagelijks in nieuws over een grote hack (inbraak) op een groot computernetwerk. Ook de kleinere bedrijven zijn echter tegenwoordig het doelwit van afpersing door middel van encryptie virussen. Hierbij wordt uw data “gegijzeld” en gedwongen hoge bedragen in bitcoins te betalen om uw data terug te krijgen. Beveiliging gaat daarom tegenwoordig veel verder dan simpelweg zorgen dat een virusscanner geïnstalleerd is. Wij hebben daarom een beveiligingsplan ontworpen waar we uw bedrijf doorlichten op mogelijke problemen en helpen u deze op te lossen. Enkele punten waar we naar kijken:

  • Eindgebruikers communicatie en probleem escalatie
  • Security update compliancy en maintanance windows
  • Dataflow (mogelijke kwetsbare ingangen naar u netwerk)

De combinatie van beide:

Netwerk infrastructuur en beveiliging lijken niet direct iets met elkaar te maken te hebben maar niets is minder waar.  In het netwerk word namelijk de basis gelegd voor beveiliging. Segmentatie binnen het netwerk zorgt ervoor dat bijvoorbeeld niet alle data direct vanaf iedere willekeurig aangesloten werkplek benaderbaar is.

De meeste aanvallen komen namelijk niet vanaf het internet maar vanaf het vertrouwde interne netwerk. Veel bedrijven kiezen voor een dure firewall om de voorzijde van het netwerk te beveiliging terwijl iedereen via de spreekwoordelijke zijdeur naar binnen kan lopen.

Segmentering is daarom een basis onderdeel van onze netwerk ontwerpen. Uiteraard kunnen wij u ook  helpen uw bestaande netwerk om te zetten naar een veiligere omgeving voor uw data.

Domain Isolation_01