Windows Server 2003/R2 ondersteuning stopt 14 juli

Windows Server 2003/R2 ondersteuning stopt 14 juli

On January 18, 2015, Posted by , In Migration, With Comments Off on Windows Server 2003/R2 ondersteuning stopt 14 juli

Op 14 juli 2015 stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows Server 2003/R2 en worden er geen updates en patches meer vrijgegeven. Dit als onderdeel van de reguliere cyclus voor productondersteuning. Microsoft adviseert bedrijven die nu nog gebruikmaken van Windows Server 2003/ R2 over te stappen naar een toekomstbestendige IT-omgeving. Overstappen van Windows Server 2003/R2 is belangrijk om veiligheidsrisico’s te vermijden.

Windows 2003 EOL

Na 14 juli 2015 worden door Microsoft geen zogenaamde kwetsbaarheden in het besturingssysteem meer gedicht. Deze verandering kan gevolgen hebben voor de veiligheid van systemen, en de applicaties die hierop draaien. Hierdoor voldoen organisaties misschien niet langer aan diverse compliance-standaarden en de bedrijfscontinuïteit komt mogelijk in gevaar.

Indien u nog servers heeft die op Windows Server 2003 draaien adviseren wij u om dit zo snel mogelijk te inventariseren, een risico-analyse uit te voeren en een plan te maken om van Windows Server 2003 weg te migreren. Het is voor uw bedrijf van belang om nu al stappen te zetten tot migratie van systemen die draaien op Windows Server 2003/R2. Microsoft ondersteunt haar klanten met een speciale website met nadere informatie over de te nemen stappen. Uiteraard kunt u contact op nemen met RDIT, wij kunnen u verder kan helpen en adviseren.

Het migratieproces bestaat uit vier stappen.

  1. Onderzoeken: Bepaal welke systemen en applicaties er nu nog draaien op Windows Server 2003/R2.
  2. Beoordelen: Categoriseer uw huidige systemen en applicaties op basis van type, onmisbaarheid, complexiteit en risico.
  3. Kiezen: Vind migratiebestemmingen, er zijn genoeg goede alternatieven beschikbaar.
  4. Migreren: Begin met migratie: gebruik hulpprogramma’s en services van Microsoft of van een van de partners

Kijk voor meer informatie op de Windows Server 2003 End Of Support website of neem contact op met RDIT.

Comments are closed.